Rundbuet Hytte (NY)

Mål:
Højde: 1,1 m.
Dybde: 2,5 m.
Bredde: 2,7 m.
Areal: 6,72 kvadrat meter.
Bredde: 2,7 m.Indre mål: Dybde og højde minus 5 cm.

Materialer:
Isolering: 4,5 cm. Glasuldsisolering.
Plader: 1 mm. Galvaniseret plade.
Elementer: Trykimprægneret træ omfavnet af galvaniseret metalcover.

Rundbuet Farehytter (baggrundsviden):
Vores rundbuet farehytte er, hvad vi kalder den mest rentable hytte på markedet pt. I den Rundbuet Farehytte får du meget for dine penge, da vi bruger meget tid på at gøre vores grisehytter så billigere som muligt ved at lave små inkrementelle forbedringer, samtidig med at følge med markedsudviklingen når der kommer nye standarder til markedet.

Faconen på hytten er med til at reducere pattegris-dødeligheden, da soen ikke så let kan ligge sig ovenpå pattegrisene grundet hyttens spidsvinklede tag. Den Rundbuede Hytte har også den fordel, at smågrisene ofte vil gemme sig, eller ligge i ly i venstre side af hytten. Her er varmest og vinden  kan ikke trække ind på pattegrisene.

Vi benytter ikke kun plast, for at holde omkostningerne nede ,men også fordi materialet har nogle praktiske fordele. Vi kunne have valgt trægavle, men dette har vi erfaret ikke er en god idé. Plast er i sig selv relativ isolerbar sammenlignet med metalliske elementer, så derfor ser vi det mest rentabelt at benytte plast. Derudover er der intet der nedbryder plast, udover solen; men solen påvirker kun plastens form, derfor benytter vi os også af stabiliseringsreglar, for at undgå at plasten afviger.