Vandtrug m. vippefunktion

Mål:
Højde: 0,45 m.
Længde: 1,1 m.
Dybde: 0,25 m.
Karetskapacitet 60 L.

Materiale brugt:
-Rustfristål til selve karet.
-Galvaniseret stål til karets ramme.

Anvendelse og produktbeskrivelse:
Vippekaret har den fordel, at de er super nemme at rense. Det tager ikke mere end 1 minut at vippe karet ned og fortage rensningen for alger og andet snavs grisen tager med sig over til truget.

Derudover er der koblet en svømmer til truget, som gør at man blot behøver at tilsætte en vandslange. Så sørger truget selv for at stoppe indtaget vha. en svømmer der er installeret oppe under hatten af truget.

Truget kan placeres mellem to farefolde, hvortil at hegnet ikke vil påvirke det, dette er også vist på billederne. Det kan selvfølgelig også anvendes til slagtesvin, drægtige søer og evt. andre dyr både inde og ude.

Råd til rensning af truget: En billig løsning til at rense truget vil være at gå ud at købe sådan en kakkelovnsrense pind, som er lavet af metal til skubbe og rense for alger. Hvis spørgsmål om hvad jeg mener med sådan en, så er i mere velkommen til at kontake mig.

OBS:
Vi har erfaret at det er mere rentabelt for landmanden på længere sigt at producerer søernes inventar så som fodertrug og vandtrug i rustfristål, da de typisk er placeret i vådeomgivelser og grisen har ofte fat i dem. Galvaniseringen bliver simpelhen slidt af for hurtigt frem for rustfrie trug.